Een energievergelijk, heb jij hem al gedaan?

Het wordt steeds populairder en het merendeel van de Nederlandse huishoudens gebruikt het steeds vaker om hun vaste lasten te verlagen: een energievergelijk. Met een vergelijking van meer dan 23 energieleveranciers en je huidige contract kom je er vaak achter dat je helemaal niet zulke voordelige tarieven hebt en dat je honderden euro’s per jaar kunt besparen. Dat wil jij toch ook?

Het nut van een energievergelijk

Contracten hebben verschillende voorwaarden en tarieven. Dit verschilt ook nog eens per energieleverancier. Het is dus een behoorlijke klus als je hier op moet letten. Wanneer je meerdere leveranciers met elkaar gaat vergelijken kom je verschillende zaken tegen waardoor je kunt overwegen om over te stappen:

  • Lagere tarieven
  • Voordelige vaste leveringskosten
  • Gunstige voorwaarden
  • Een goede dienstverlening

Op je voorwaarden en de dienstverlening kun je natuurlijk niet besparen, maar wel op de tarieven en de vaste leveringskosten. Hiermee kun je je energierekening soms wel met €300,- per jaar verlagen. Het maken van een energievergelijk en overstappen loont! Vergelijk nu ook en klik hier.

Verlagen van de kosten

Hou altijd je huidige tarieven bij de hand wanneer je gaat starten met vergelijken. Deze kun je vergelijken met de tarieven van verschillende energieleveranciers. Wist je dat zij lagere tarieven hanteren voor nieuwe klanten dan voor hun bestaande klanten? Onthoud dit, want hier kun je je voordeel mee behalen tijdens een energievergelijk.

De vaste leveringskosten zijn kosten die gerekend worden voor administratie en overige zaken die bij een contract komen kijken.  Deze kosten verschillen per energieleverancier en hier kun je dus flink op besparen. Wanneer je een laag verbruik hebt, kies dan altijd een leverancier met lage vaste leveringskosten. Dit kan al snel tientallen euro’s op jaar basis schelen. Hier maken energieleveranciers namelijk winst op wanneer jij lage energietarieven krijgt.

Start vandaag nog met het maken van een energievergelijk en verlaag je energiekosten met tot wel €300,- per jaar. Verlaag je energietarieven en weet zeker dat je nooit te veel betaalt voor gas en stroom én maak je voor de komende jaren geen zorgen over je energierekening. Dat wil jij toch ook? Prettig geregeld!