Menu

Bodemisolatie goed voor de huid

Bodemisolatie is een manier om de kruipruimte van de woning te isoleren. Het isoleren van de kruipruimte voorkomt niet alleen mogelijke schimmels en vocht maar draagt ook bij aan een warmere begane grond vloer. De bodem van de kruipruimte is vaak nat, vochtig of in sommige gevallen zelfs verzakt.

Wanneer er problemen voordoen in de woning in de vorm van stank, schimmels of vocht kan het zo zijn dat de kruipruimte van uw woning wat extra aandacht nodig heeft. Doormiddel van het isoleren van deze ruimte behoren deze problemen tot het verleden.

Het isoleren met schelpen is voor het verhelpen van deze problemen een goede optie. Schelpen zijn een natuur product, de schelpen die voor het isoleren worden gebruikt komen namelijk gewoon uit zee.  De schelpen hebben een zeer lange levensduur waardoor ze, ook na het aanbrengen, zeer milieuvriendelijk zijn.

Bij natte – en vochtige kruipruimtes zijn schelpen een goede en milieuverantwoordelijke oplossing. Schelpen hebben namelijk naast de eigenschap het grondwater onder het product te houden, waardoor de bovenlaag van de  kruipruimte droog blijft ook een lichte isolerende eigenschap. Deze combinatie zorgt niet alleen dat schimmels, vocht en zwammen geen kans krijgen ook voor warme voeten.

De schelpen kunnen door de eigenaar zelf worden aangebracht. Uiteraard komen de nodige risico’s hier wel om de hoek kijken zo heeft u kans op fouten en kunt u geen aanspraak maken op garantie. Gezien er in de kruipruimte leidingen en rioleringsbuizen aanwezig zijn, is het noodzakelijk de werkzaamheden zorgvuldig uit te voeren. Het advies is dan ook om de klus uit te besteden omdat de werkzaamheden dan met garantie worden uitgevoerd. Naast de garantie hebben de installateurs de nodige ervaring en kennis om de uitvoering snel en netjes uit te voeren en beschikken over het juiste materiaal. Een aanrader is Schotgroepisolatie voor het uitvoeren van deze klus.

De kosten voor het isoleren van de kruipruimte met zand liggen voor +/-  20 m3 op 1.600,00 euro.